torstai 2. kesäkuuta 2016

Sisustusinto

Varsinkin näin kesäisin tuntuu, että haluaisi tuulettaa sisustuksen uuteen uskoon. Jotenki herää kevään ja kesän mukana päivien valostuessa itsekin eloon. Harmi sinällään, että kesällä tulee yleensä vietetyä niin paljon aikaa ulkona, että koti jää usein vähän "rempalleen". Syömisetkin on ilmojen puitteissa hoidettu ulkona. Nyt oon kuitenkin tehnyt pieniä sisustuksellisia shoppailuja ja koittanut keksiä vähän uutta puhtia vanhaan. Josko tänä kesänä myös koti olis taas astetta viihtyisämpi syksyä ajatellen!

Sain tässä jälleen kerran pienimuotoisen "kuppi nurin" -tilanteen aikaiseksi, kun kävelin vaatehuoneeseen. Se on ollu senpäivänen sekamelska jo varmaan viime syksystä asti. En muista kirjoittelinko jossain vaiheessa, mutta alkusyksystä oli kaks viikkoa kirpparia ja pääsin hyvin tavarasta eroon. Ison osan (varsinkin lasten vaatteista ja leluista) lahjoitin Hope yhdistykselle. Loput tavarat tietysti eksyi nurkkiin ja kokosin ne oikein kivasti vaatehuoneeseen. Poissa silmistä, poissa mielestä? No ei tosiaankaan!! Oon välttäny viimiseen asti vaatehuoneessa käymistä, koska siellä joutui ihan loikkimaan, että pystyi astumaan lattialle. No sitten napsahti ja päätin, että nyt perhana lähtee ja se kaaos siirtyi meijän makkarin puolelle. En edes siinä mielentilassa tajunnut, että kuvakin siitä kaaoksesta ois voinut olla hyvä. Ois voinu laittaa sen vaikka sinne vaatehuoneen oven sisäpuolelle muistuttamaan mitä EN halua. Nyt on taas niiiiiin ihana astua vaatehuoneeseen, kun hyllyt on pyyhitty ja lattiat imuroitu. Tuoksu on hyvä ja kaikki hyvässä järjestyksessä. Vielä siellä on sitä myytävää/kierrätettävää tavaraa, mutta nekin on nyt siistissä järjestyksessä. Ja mikä tärkeintä - lattiatila on täysin vapaata!! Meillä on mankelikin vaatehuoneessa, niin nyt mankelointiinkin on taas hyvin tilaa.

Siitä tietysti innostui laittamaan vähän muitakin paikkoja. Voikun noita rojuista pääsis oikeesti piakkoin eroon. Jossain vaiheessa olin aikamoinen hamstraaja, mutta nykyään oon hirveen tarkka siitä mitä suostun kotiini ostamaan tai laittamaan. Löysin Pentikiltäkin yhen aivan mielettömän kauniin lampun. Mutta ennenkun oon pari muuta ideaa saanut päätökseen, niin jätin sen lampunkin vielä hyllyyn. Haluaisin nimittäin VIHDOIN laittaa meijän huoneeseen verhotangot ja tehdä sen muuttorempan loppuun. Kröhöm, eihän me tässä ollakaan asuttu, kun reilut 5 vuotta... Puolustukseksi pitää todeta, että meillä on oikeesti ollu aika paljon projekteja matkan varrella eikä tuo oo todellakaan akuutein.


Tämä ihanuus odottelee vielä kaupassa (Pentik), mutta josko tällekin tulevaisuudessa paikka löytyisi!


Oon mm. tutkinut Vallilan verhovalikoimaa ja ois ihana löytää uudet verhot niihin tuleviin uusiin verhotankoihin. Ne on vielä pimennysverhot eli aina prempi! Se on kyl sellanen projekti, jonka aion tän miehen välioviproggiksen ohella hoitaa itekseni. Ei tartte, kun vähän apua ehkä voimankäyttöön (eli verhokotelon vikan osan irrotukseen), mutta muuten toi maalausurakka ja verhotankojen kiinnitys sujuu kyllä multa yksinkin. Meillä on tällä hetkellä ihan kivat (tosin melkein 10 vuotta vanhat) yöpöydät ja senkki makkarissa. Muuta vikaa niissä ei periaatteessa oo, kun että ovat liian massiiviset. Tarvittaisiin sirommat, koska ne ei oo oikeen koskaan meinanneet tähän meijän nykyiseen makkariin mahtua. Umpipuutahan ne on eli vaikka joitain pieniä käytönjälkiä laskutasolla näkyy, niin pinnat olis helposti lakattavissa päälle. Haluisin Ikealta käydä ostamassa Malm -sarjan 2 lipastoa sekä siihen yöpöydät. Meillä on vastaavat lipastot lasten huoneessa sekä takkahuoneessa. Ne ois mun makuun tarpeeksi yksinkertaiset ja kuitenkin sopivan tyylikkäät! Ja mikä tärkeintä, ne on melkein 10cm kapeammat, kun meijän nykyiset yöpöydät!! Mutta palailen tähän, kunhan pääsen ideoinnissa tarpeeksi pitkälle.

Kuva Ikean sivuilta, Malm yöpöytä.


APUA/ETSINTÄKUULUTUS VERHOISTA:
 Verhoihin liittyen tulikin sellanen mieleen, että osaisiko kukaan sanoa mistä voisin löytää yhtä verhokangasta tai kenen kuosi se on. Jos joku on sattunyt kattomaan Neloselta tulevaa Kielletty rakkaus -sarjaa, niin siinä psykologin osuudessa näkyy taustalla IHANAT valkoisella pohjalla olevat pinkit kukat vaaleanvihrein köynnöksin. Sitä varten oon käyny kaikki Vallilan ja vastaavien sivut läpi josko löytäisin kenen ne verhot on.



Tällaisia pienen pieniä sisustusjuttuja oon nyt tehnyt, niin saisin vähän purettua tätä sisustusintoa. Eli sain tämmöisen ihanan tarjottimen äitiltä, johon laitoin sitten ruokaöljyjä sekä suolan ja pippurin kauniisti näkösälle. Ärsytti, kun aiemmin sai päivittäin pyyhkiä suolaa tai pippuria tasolta, kun käytön jälkeen se aina vähän falskasi. Nyt on kaikki siistissä järjestyksessä. Ostin nuo suola- ja pippurimyllyt itseasiassa miehelle 30v lahjaksi viime kesänä. Hän on tosi loistava grillaaja ja pihvin tekijä, niin sai oikein tommoset vähän hienommat ja "ikuiset" myllyt käyttöön.


Oon kerännyt jo vuosia Pentikin Vanilja -sarjaa. Siinä on ollu aivan ihanat kahvikupit, joita oon käyttänyt päivittäin. Viime talvilomalla kävin myös piipahtamassa Posiolla Pentikin tehtaanmyymälässä ja tähän sarjaan oli tullu uusia isoja kuppeja. Aivan ihania. Tykkään, että teetä juodessa on oikeesti iso kuppi. Pienemmät loppuu aina kesken! Ostin sitten miehelle ja itselleni tämmöset kotikupit. Mies tykkää keitellä ison kupin kahvia ja mulle taas tee on ehottomasti juotava ISOSTA kupista. Kuvan yksilöt löytyi vielä edullisesti kakkoslaadun puolelta ;) Lisäksi toisena uutena sisustuselementtinä Pentikiltä mukaan lähti kuppien alla näkyvä kaitaliina keittiön pöydälle. Oon niin innostunut tommosista vahvoista väreistä. Eli vaikka pohja onkin hyvin neutraali, niin sieltä nousee heti silmään fuksian väriset kukat. Nyt kelpaa taas hörppiä teetä :)


Kunhan saan ideoita vielä vähän jalostettua, niin pitää laittaa ehdottomasti ideoita kuvina nähtäville. Ensin pitäis kuitenkin vissiin yrittää jaksaa alottaa se verhokotelon lopullinen irrotus ja maalaus ennen verhojen ostoa? Enkö vois vaan siirtyä suoraan siihen sisustusosuuteen? ;)

Mä en vaan malta olla laittamatta näitä ruokakuvia. Tän kesäisen aamiaiskattauksen myötä haluan toivottaa ihanan aurinkoista torstaita ja huomenna alkavaa viikonloppua!!



4 kommenttia:

  1. Kaunis tuo Pentikin kaitaliina ja mukit! Lamppukin näyttää hyvältä;)Välillä kyllä iskee sisustusinto ja silloin on hyvä antaa mennä... mitä sitä jarruttelemaan:)

    VastaaPoista
  2. No näin mäki vähän mietin, et antaa mennä vaan ;)

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo Pentikin valaisin!
    Minäkin kerään vanilja sarjaa. Se on ihana!
    Tehtaanmyymälässä oiskin kiva joskus käydä.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se valaisin on kyllä aivan ihana! Onneks näytti olevan ihan normaalituotannossa eli jos/kun syksyksi olis nämä muutamat sisustusmuutokset kunnossa, niin voisin hakea sen ihanuuden kotiin vähän syysiltoja piristämään ;) Ja kyllä, suosittelen käymään Posiolla vaikka kesälomareissulla. Se tehtaanmyymälä on ihana. Paikka on kaksikerroksinen ja siellä on viihtyisä kahvilakin yläkerrassa. Ja siellä oli muuten tosi hyviä 2. laadun tarjouksia Vanilja -sarjalle ;) Aurinkoista viikonloppua myös Sinulle!

      Poista