torstai 9. kesäkuuta 2016

Lapsiperheen unelma?

Tiedättekö sen fiiliksen, kun on joku asia, mitä todella toivoo perheelleen? Tää mun vuodesta toiseen jatkuva toive on, että me vältyttäisiin vatsataudilta. Siitä asti, kun lapset meni hoitoon, meillä on järestäen ollut keväisin 1-2 vatsatautikierrosta. Yöh! Se on siis pahinta mitä tiedän. Varsinkin jos kaikki on siinä yhtä aikaa. Toisaalta, sekin on aika karmivaa, että on yks tai kaks tervettä päivää välissä ja seuraava alkaa. Se voi parhaimmillaan (tai pahimmillaan) tässä tapauksessa kestää viikkoja!!

Sekin fiilis on varmaan tuttu, kun joku sanookin sanan vatsatauti, niin heti alkaa kiertää vatsassa. Jos joku puhuu flunssasta tai päänsärystä, niin ei siinä ala kurkku tuntumaan karheelta tai päätä juilimaan :D Oon nyt tässä lueskellut uutisissa näistä Siljan laivojen norovirusepidemioista ja oikein mukava vatsatauti/noro leviää meillä töissäkin. Tänään ei ollut aamulla mitään ku heräsin, mut jostain syystä iltapäivään mennessä olin ihan varma, että tänään oksennetaan vielä. Nyt kun tulin töistä kotiin, niin jaksoin tehä kuitenkin normaalin viikkosiivouksen ja olo on ihan ok. Ruokakin on olosta huolimatta maistunut. Luotetaan siis siihen, että tää on täysin psykologista ;)

Tästä ihan parhaasta aiheesta siirryn selkeellä aasinsillalla taas yhteen lemppariini eli RUOKAAN :D Eli jos ja kun ruoka maistuu, niin mitä siis tällä viikolla syötäisiin? Harmi, kun on nyt tulevina päivinä ja viikonloppuina sen verran ohjelmaa, etten ehdi mitään pidempään haudutettua ruokaa syömään. Sain nimittäin tosi houkuttelevan ohjeen vinkkinä eli ajattelin heti sopivana ajankohtana testailla nyhtökanaa. Resepti löytyy Yhteishyvän sivuilta! Kuulostaa niin herkulta ja on kuulema toimivakin! Listailen taas tuohon alle avuksi vähän tämän viikon ruokalistaa, josko se avittais taas joku viikko ruoanlaittoa!

Sunnuntai
Lounas: Jauhelihakeitto
Päivällinen: Uunimakkara, perunamuusi ja salaatti

Maanantai
Lounas: Edellisen päivän muusi+aiemmalta ruoalta jäänyt grillattu kanapihvi ja salaatti
Päivällinen: Naudan sisäfilepihvi (lähitilan lihasta, NAM), ranskalaiset ja salaattia

Tiistai
Lounas: lämminsavulohisalaatti
Päivällinen: Perinteinen makaronimössö eli makaronia ja jauhelihaa sekaisin+ananaspaloja ja raejuustoa

Keskiviikko
Lounas: Edellisen päivän mössis+salaatti
Päivällinen: uunilohi, perunamuusi ja salaatti













Torstai
Lounas: lounasravintolan kotiruokalounas
Päivällinen: Jauhelihakastike ja keitetyt perunat+salaatti













Perjantai
Lounas: Keskiviikolta uunilohta ja perunamuusia+salaatti
Päivällinen: Edellisen päivän jauhelihakastike, spagetti ja salaatti



Viikonlopun ruokailut on vielä vähän herran haltuun ;) Katotaan mitä jaksaa ja ehtii tehdä. Tarkoitus olis lähteä käymään Kansainvälisillä markkinoilla ja katsoa josko sieltä löytyis jotain hyvää maisteltavaa. Muuten vaan sitten ollaan ja rentoudutaan. Oon kuullu älyttömästi kehuja kyseisistä markkinoista, mutta nyt ekaa kertaa suunnittelin itse meneväni (jos vaan vatsa antaa myöden eikä sairastuta!!!). Toivotaan, että kelit suosii, niin pääsee sinne vähän tutkimaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti