maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kasvitiedettä

Muistatteko, kun kävimme tytön kanssa keräilemässä kukkia ja päätimme aloittaa prässäämisen? Kirjoittelin siitä aiemmin mm. Vapaapäivä -postauksessa. No tänään sitten vihdoin päästiin itse asiaan. Kävimme ensin vähän kävelyllä ja käytiin samalla katsastamassa löytyisikö uusia yksilöitä kokoelmiin. Joitain löytyi, mutta käydää jonain toisena päivänä keräämässä ne matkaan. Kun tultiin kotiin, niin otettiin selvää mikä oli prässäyksen lopputulos! Osa oli vähän nuukahtaneita, mutta osasta saatiin hyvin aloitettua meijän "kukkakirjaa".


Askartelun lähtötilanne

Muutama kukka on vielä tunnistamatta ;)


Käytiin pitkään Luontoportin sivuja läpi, kun joidenkin kukkien nimiä täytyi metsästää. Ihan ei oo kaikki lajikkeet muistissa kouluajoilta ;) Mut eiköhän ne tässä pikkuhiljaa! Saa nähdä minkälainen kirja me lopulta saadaan näistä aikaseksi. Nyt pitäis vaan taas joku päivä lähteä tutkimaan uutta saalista ja erilaisia kukkasia. Nyt ei oo ainakaan siihen hommaan liian kuuma ilma... ;)

Iloista alkanutta viikkoa!!

2 kommenttia:

  1. Teette kyllä niin arvokasta työtä yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kivaa! Leikittiin samalla koulua, kun tehtiin kasvihommia. Miinuksena oli, että jäin lopulta yksin lopulta etsimään kasveille nimiä, koska "tää on oikeesti tosi tylsää" :D Sit palas, kun olin löytäny kasveille nimet ja sai alkaa kirjottelemaan.. ;)

      Poista