lauantai 28. toukokuuta 2016

Vapaapäivä

Aiai, onpa ollut ihan mielettömän rento loppuviikko ja alkanut viikonloppu tähän mennessä. Olen ehtinyt tervehtimään pitkästä aikaa kummitätiäni rauhallisen lounas- ja teehetken merkeissä ja vienyt mummon pitkästä aikaa kahville satamaan.


Kahvilan herkkuja torstai-illalta.


Vapaapäivän aamiainen. Aiai, että maistui. Päätin käydä pikaiseen lähikaupasta hakemassa tuoreen croissantin aamiaiselle ;)


Tänään sitten vietettiin ne hampparikekkerit, joista aiemmin viikolla mainitsin. Ja se oli NIIIIIIIIIIN herkkua. Valitettavasti niin herkkua, että vedin sitten itseni kuitenkin siihen tuttuun ähkyyn :( Alla olevat kuvat eivät nyt ehkä tuo esiin sitä herkullisuutta, mutta oli vaan niiiiiiiin sairaaaan hyvää! Laiskoja oltiin tällä kertaa: ei leivottu sämpylöistä itse (grillattiin vaan valmiit vähän rapsakoiksi), ei tehty ranskalaisia itse ja myöskin jauhelihapihvit ostettiin valmiina. Mies testasi Lidlin Hereford härän pihvejä, jotka sitten grillattiin. Toisena vaihtoehtona oli itse marinoitu kanapihvi, grillattuna tietenkin. Ja molempia versioita piti tietysti maistaa, vaikka napa paukkui jo ekan annoksen jälkeen :D Muuten laitoimme väliin salaattia, kurkkusalaattia, punasipulia, ananasrenkaan, cheddarjuustoa ja ketsuppia. Ne on vaan niin hyviä!

Kanapihvi ei oikein kaiken täytteen alta näy, mutta oli todella herkullinen.


Lisukkeita.

Burgeri ehti "kaatua" just ennen kuvan ottoa, mutta ehkä tässä näkyy sitten sisältö hieman 
tarkemmin ;) Tässä Herefordin pihviä. En voi sanoin kuvailla miten herkkua oli. Ja voin taata, että miljoona kertaa parempia kuin valmisburgerit.


Katseltiin välissä vähän lomakuvia, kun porukat palasi Nizzan reissultaan. Oli ihania kuvia ja matkakuume nousi tietysti potenssiin 100!! Mutta jospa me saatais järkättyä kesäksi jotain kivaa itsekin ;) Jälkkäriksi keitettiin kahvit ja tietysti syötiin sitä (en muista ikinä sen nimeä), mutta sitä Lidlin suklaajäätelöä, jossa on niitä ihania suklaamuruja. Sinisessä lootassa myydään. Ja tietysti piti sitäkin pieni annos maistella. Auttoi ähkyyn hirveesti, phuuuuuuh... Vähän ajan päästä oli pakko päästä vyörymään johonkin, että saisin ähkyn taltutettua. Päätettiin lähteä tyttären kanssa kävelylle etsimään erilaisia kukkasia. Meinattiin, että prässättäisiin ne ja tehtäisiin niistä joku kiva kollaasi. Käveltiin metsään ja käytiin sieltä keräilemässä kukkia.

En tiedä mikä näiden merkitys on, mutta löydettiin ne kävelylenkin varrelta. Hauskat :)

Ei jäätykään ihan lähimetsään, vaan käveltiin vähän kauemmas.

Tomera kukkien keräilijä kotimatkalla!

Valitettavasti kuvasta ei välity se upea kielojen tuoksu, joka levisi pitkin metsää!

Kävelyn jälkeen leikkimökissä käytiin läpi kukkasaldoamme sekä muita aarteita, joita matkan varrelta tarttui ämpäriin (mm. kauniita kiviä!)

Tämän jälkeen kävin vielä autotallissa vetämässä 45min treenin. Nyt voin jo suihkun jälkeen onnekseni todeta, että ähky on muisto vain ja kohta voisi jopa maistua iltapala ;) Josko huomenna alettaisiin selvittelemään kaikkien kerättyjen kukkien nimiä. Osa oli kauniita, mutta nimet ei muistuneet mieleen. On tainneet peruskoulussa opitut kukkien nimet hävitä tästä päästä :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!!

3 kommenttia:

  1. Kyllä vain... ne hampparit olivat todella hyviä:)
    Tuo kukkien keräily yhdessä ja kukkien nimeäminen on kyllä lapsille ikimuistoista!!! Varmasti mukavaa puuhastelua molemmille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oltiin kyllä molemmat ihan yhtä innoissaan noita kukkien keräämässä! ;) Eiliset kukat on prässissä ja vähän puhuttiin, että voitaisiin tänään tehdä illasta vielä uusi kävelyretki josko löytyisi mitään :) Ihmeen paljon sitä on ihan tuttujenkin kukkien nimiä kadottanut mielestään.. Josko ne taas muistuisi pikkuhiljaa!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista