sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Do-It-Yourself

Tee-se-itse ja nauti tuloksesta!! Oon löytäny viimisen parin vuoden aikana myös yhden harrastuksen, josta en oo tainnut mainita. Se liittyy myöskin itse tekemiseen ja se on neulominen. Tykkäsin aikanaan koulun käsitöissä neulomisesta, mutta se taito jäi moneksi vuodeksi unohduksiin. Joskus kymmenisen vuotta sitten otin ekaa kertaa pitkästä aikaa lapaset työn alle. Tein yhdet sekä itselle että miehelle. Eihän ne mitkään taidonnäytteet olleet, mutta kyllä ne lapasiksi tunnisti. Toissavuonna innostuin asiasta uudestaan, koska tytöltä puuttui talveksi lapaset. Aattelin, että nopeestikos mä yhet lapaset tekasen. Ei siinä loppujen lopuks tainnu sitte mennä, kun yks viikonloppu - ja säästyin etsimisen vaivalta ja ylimääräiseltä kauppareissulta :D Sen jälkeen tein pojalle vielä lapaset ja sitten miehelle. Olihan noi lasten lapaset vielä - kauniisti sanottuna - itsetehdyn näköset, mutta miehen lapasten kohdalla käsialakin alkoi oikeesti näyttää jo ihan fiksulta!

Löysin vielä kuviakin parin vuoden takaisesta projektista. Tytölle valittiin vadelman punainen lanka ja pojalle limenvihreä. No tyttö halus vähän väriä, joten peukkuihin laitettiin vihreää! Värit on vääristyneet ja kuvat vanhan puhelimen muistista, mutta osviittaa näistä saa. Itseasiassa hyvän ystävän kanssa alettiin puhua neulomuksista ja läheteltiin aina aika-ajoin iltaisin kuvia siitä missä kohtaa kummankin neulomiset oli meneillään.







Tykkään itse käyttää villasukkia, joissa on pitkät varret. Varsinkin töissä tykkään tallustella niissä. Mulla on paritkin pitkävartiset joululahjasukat kulutettu puhki. En oikein löytänyt uusia mistään, joten turhauduin ja tein jälleen päätöksen etsiä netistä ohjeet ja tehdä sukat itse. Löysin jonkun vanhan villalankakerän kotoa ja aloin neulomaan. Lankakin loppui matkalla kesken eikä kyseistä sävyä enää löytynyt, mutta eipäkai tuo pieni sävyero ketään haittaa! Kantapäätä en ollut tehnyt sitten kouluaikojen, mutta kiitos Youtuben sekin muistui nopeasti mieleen. Lopputuloksen oli ihanat pitkävartiset villasukat ja itseasiassa ei edes enää niin itsetehdyn näköiset ;) Jäivät vähän reiluiksi (kun ohjeissa oli vain yksi koko!) eli ensi kerralla pitää tehdä pienemmällä silmukkamäärällä, mutta tykkään! Ostin myös talvilomareissulle mukaan villasukkalehden motivaatiota tuomaan. Josko ens talveksi saisi neulottua sääristä vähän napakammat sukat!! Siellä oli ainakin kokojen mukaan vaikka mitä vaihtoehtoja. Pitäis taas saada se kipinä ja alottaa. Kyllä se motivaatiokin sieltä joku päivä taas tulee ja sitten tehtailen taas neulomuksia niin pitkälle, kun intoa riittää :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti