lauantai 2. huhtikuuta 2016

Auringon varjopuolet.....

Viimeiset päivät on menneet lähinnä arjesta selvitessä. On väsyttänyt ihan roimasti ja lähinnä olen koonnut itseni saadakseni kaikki arkiaskareet tehtyä! Tänään istuin pihalla auringossa ja katselin lasten pyöräilyä. En tiedä oliko se aurinko vai se, että tänään ei oikeasti ollut mitään ohjelmaa, mutta tänään sain aikaiseksi pitkästä aikaa jotain normaalista poikkeavaa.

Päivällisen jälkeen meni ns. kuppi nurin. Tällä kertaa ei huonolla tapaa ;) Pitkän aikaa on pistänyt silmään ruokailuvälineet ja lasit. On ottanut ihan törkeesti päähän lasit, jotka ovat haalistuneet/harmaantuneet sekä teräksiset ruokailuvälineet, jotka on tummuneet ja ottaneet itseensä kaikennäköistä vuosien varrella. Onhan nekin jo toistakymmentä vuotta olleet päivittäisessä käytössä.

Tutkailin nettiä hetken ja löysin ohjeet. Nyt alkaa olla urakka valmiina.

Aterimet puhdistin niin, että keitin n. 1,5l vettä ja laitoin sinne sekaan 1dl astianpesuainetta. Kun pesuaine ja vesi oli kunnolla sekoittuneet, niin lisäsin aterimet sekaan (muutamassa osassa, sillä eihän ne kerralla sinne mahtuneet). Pienensin levyä ja annoin liota siellä n 15-20minuuttia. Sen jälkeen pesin ne normaalisti tiskiaineella ja huuhtelin hyvin sekä kiillotin kuivatessa. Nyt ne ovat kuin uudet!! Lasit puhdistin niin, että laitoin vadin täyteen jääkylmää vettä. Laitoin sinne ohjeen mukaan kloriittia ja laitoin lasit n. 30min ajaksi likoamaan. Sen jälkeen sama systeemi kuin aterimille. Ihanaa, kun on puhdasta. Toinen vastaavanlainen ongelma on ollut aivan ihanat Pentikin Vanilja -sarjan tee-/kahvikupit. Rrrrrrakastan niitä ja juon niistä päivittäin. MUTTA, kuten arvata saattaa, niin se on jättänyt jälkensä kivoina rusehtavina rantuina reunoihin. Kiitos Googlen, löysin ohjeen, että ihmesienellä hoituu nämä. Ja niin hoituikin ;) Nyt kehtaa taas laittaa kupit pöytään vieraita varten!!

Aurinko on ollut aivan mahtava, mutta se tuo mukanaan myös varjopuolensa. Talvisaikaan en kiinnitä mitään huomiota pölyyn tai likaan (normaalin viikkosiivouksen jälkeen), mutta auringon paistaessa ikkunat on sen näköiset, kun niitä ei ois pesty ikinä. Samoin lattialla näkyy läikkiä ja joka puolella tuntuu olevan ällöttävää. No, vietin parhaan aurinkoisen ajan ulkona. Vältän lika-ahdistusta vielä toistaiseksi kieltämällä sen olemassaolon ja nauttimassa ulko-ilmasta. Kai tuonkin ahdistuksen poistoon löytyy oma aikansa sitten joskus....... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti