sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Remonttiunelmia

Huhhei, kevät on tullut heittämällä! Oltiin ihan varmoja, että takapihalta ei sula lumet ennen juhannusta, mutta niin ne vaan katos! Nyt pitäs jaksaa laittaa pihaa taas kesäkuntoon. Ai että mua harmittaa vaan toi alkava siitepöly. Sitä ennen ei oikein viitsi paljon terassia laitella.. Tai voi laittaa, mutta saakin sitten päivittäin sen siivota :/ Kevät on tuonut taas myös valon myötä energiaa elämään. Vaikka päivät menee päänsäryistä kärsien ja vähän nuutuneena, niin silti tuntuu, että intoa ois tehdä vaikka mitä! Eilen tein pikavisiitin Ikeaan. Ei huvin vuoksi vaan oikeasti tarpeeseen!

Me on jo jonkin aikaa suunniteltu pientä pintaremppaa kahteen makkariin. Viime vuonna loppukesästä tehtiin takkahuoneesta makkari. Takka poistettiin ja muurattiin umpeen ja siitä saatiin kahdelle nuorimmaiselle makkari. Takkaa ei tosiaan lähdetty poistamaan ite, vaan sen teki kyllä ihan ammattimiehet. Meillä siis oli siinä avotakka ja sitä on tän reilun 7v aikana joka tässä on asuttu, niin poltettu muistaakseni kerran!! Eli se ei tosiaan ollut kuin iso tilasyöppö. Pitääkin joku kerta laitella vähän ennen ja jälkeen kuvia siitä urakasta! Meijän makkarihan on jäänyt kaiken rempan jalkoihin. Oikeastaan kaikki mitä täällä talossa on tehty on aina mennyt meijän makkarin ohi. Oli kyseessä sitten kylppäri, katto, lastenhuone tai mikä vaan. Mutta joka tapauksessa ne on listattu korkeemmalle kuin meijän makkari. Niinpä se on ollut muutosta asti keskeneräinen. Nyt onkin sitten totuuden hetki, kun me saatais makkari, joka ois valmis! Oon jo haaveillut uudesta sängystä (meijän vanha sänky on jo 13v vanha) ja sovittiin, että tän rempan yhteydessä se hankitaan. Meillä on 180cm leveä sänky eli kaks 90cm runkopatjaa ja yks leveä petari. Suunniteltiin, että meijän koululainen saa toisen noista 90cm leveistä sängyistä ja ostetaan siihen uus petari. Pääsee sitten isojen tyttöjen sänkyyn. Toinen joko myydään tai mahdollisesti säästetään vielä tovi.

Mä oon aina pitänyt Iittalan Origo -sarjasta. Meillä ei yhtään siihen liittyvää astiaa ole, mutta sain siitä ja Remonttipainajainen ohjelmasta inspiraation toisen lasten huoneen tapettiin! Oon ihan täpinöissäni. Nyt vaan haluaisin saman tapetin myös meijän makkariin.

Kuva lainattu netistä: www.aveo.fi
Tilasin Aveon nettikaupasta tän tapetin yhelle seinälle tehosteeksi. Oon ihan rakastunu siihen! Tytär tykkää älyttömästi väreistä, joten tykkäs hirveesti, kun tuli vähän erilainen tapetti! Tää on onneks myös ihan perus non-woven tapetti eli helppo laittaa seinään. Ei kohdistuksia eikä mitään! Nyt vaan odotellaan koska tää ihanuus saapuu. Ei ollut suoraan varastossa, joten joudutaan tovi odottelemaan! Ikeasta löysin tytön huoneeseen ihanan lampun. Eli alla oleva Ikean Kristaller kattokruunu odottaa kattoon pääsemistä.

Kuva lainattu netistä: www.ikea.fi
Melkein voisin kyllä tähän huoneeseen muuttaa itsekin...Tää remontti tehdään siis meijän nykyiseen makkariin. Tällöin molemmat lastenhuoneet on vierekkäin ja me taas vaihdetaan tytön entiseen huoneeseen. Se on pari neliötä pienempi, mutta riittää kyllä meille ihan mainiosti! Sieltä ois tarkotus myös poistaa verhokotelo ja maalata katto.

Suunnitelma:
Meijän entinen huone: tapettien poisto, kolmen seinän maalaus, yhden seinän tapetointi, katon maalaus ja vanhan verhokotelon jäänyt lauta poistetaan katosta
Tyttären entinen huone: verhokotelon poisto, katon maalaus ja ikkunaseinän maalaus. Siellä on niin kivat ja neutraalit tapetit edelleen, että saavat jäädä.

Lisäksi meille tosiaan ois tarkotus tässä samalla ostaa uusi sänky. Meillä on ollut tarkotus tehä tää remontti kesällä, mutta kävin tällä viikolla kirurgin juttusilla ja sain vähän lisätietoa kuvista. Olen kuulema kuviin nähden hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Ilmeisesti sairaus on edennyt niin hitaasti, että oon ehtinyt mukautua kaikkiin tapahtumiin tuolla rangassa. Kuvien perusteella oli jo päätetty, että mut leikataan. Sen verran tiedän, että leikkauspäivä on "kesän alussa". Toiveissa siis olis saada uusi ja hyvä sänky ennen sitä. Pääsisin sitten rauhassa toipumaan paremmassa sängyssä. Samoin haaveena ois, että saatais nää rempat tehtyä ennen kesää. Se voi kyllä tehä aika tiukkaa. Ja toki, voihan kesän alussa olla myös toukokuun puolella vielä, jolloin tää remontti on ihan turha toteuttaa ennen kesää! Katsotaan mitä ehditään. Nyt on ajatuksena nauttia elämästä sen minkä oloiltaan pystyy. Oon pessy ikkunoita ja tehny kaikkea vähän sieltä sun täältä, jotta ois sitten helpompi olla tekemättä mitään.
Eniten tietysti jännitin, että miten lapset tän ottaa ja miten ne tän kanssa pärjää. Oon pitäny toki heitä ajan tasalla kaikesta koko ajan ja vähän etukäteen valmistellut heitä, että äiti saattaa joutua leikkaukseen. Lapset otti sen tosi hyvin. Kuulema ainostaan riittää, että äiti toipuu <3 Ja niin oon päättänyt tehdä! Äiti oli jo luvannut olla apuna sitten, kun pääsen sairaalasta ja toki jo sinä aikana lasten kanssa. Mähän en saa kuukauteen nostella mitään enkä varmaan juuri mitään jaksa enkä pystykään tekemään. Tuntuu hirveeltä, että mun takia joutuu nyt niin moni venymään ja tekemään muutoksia omiin suunnitelmiinsa ja olemaan jatkuvasti passissa. Mut yritän olla sitä miettimättä. Harmitti miehen puolesta, kun tiesin, että se hoitaa ensin työpäivät ja sitten tulee jatkamaan seuraavan työpäivän kotiin. MUTTA, siihen keksin aivan nerokkaan ratkaisun. Ja toki siihen vaikutti myös se, että miehen työnantaja oli ymmärtäväinen. Eli miehellä on vielä isyysvapaita käyttämättä reilusti ja sai luvan jäädä kotiin niitä pitämään näinkin lyhyellä varoitusajalla. On siis kotona ensin mun leikkaus ja toipumisajan ja siitä sitten jatkaa kesälomalle. Eli ei tarvi huolehtia ihan yhtä paljon hänen jaksamisestaan, kun edes työhuolet on pois! Tässä kotona on niin paljon hommaa, kun pitää huolehtia musta ja tietysti myös lapsista, niin hyvä että edes vähän helpottaa. Ja äitikin on ihanasti luvannut olla lastenhoito yms. apuna jos tarvitaan! Eli eiköhän me tästä selvitä. Toki jännittää vähän, mutta näiden päivittäisten päänsärkyjen ja huimausten kanssa kun joutuu olemaan, niin oikeastaan odotan ihan hirveesti sitä leikkausta. Toivon ihan älyttömästi, että kaikki menee hyvin ja saan siitä toivottua apua oireisiin. Tiedän, ettei kaikki häviä, mutta jos edes vähän helpottaa, niin ois mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti