sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Keltainen toukokuu

Onpahan taas ollut viikko! Täytyy sanoa, että kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa ei ehdi tulla päivän aikana montaakaan tylsää hetkeä pitkin päivää ;)

En tiedä uskallanko siitä edes vielä mainita, mutta yöt ovat selkeästi tasoittuneet kahdesta ensimmäisestä kuukaudesta!! Yöherätyksiä on vähän riippuen 1-2/yö, joka on 2kk ikäiselle vauvalle mielestäni tosi hieno homma! Vaikka kolme ensimmäistä viikkoa melkein itkettiin, kun herätyksiä oli 45min-2h välein, niin nopeasti se ihan pienin vauva-aika on ohitse! Tavallaan hirveen haikeeta, mutta aika ihanaa, että saa jo nukkua vähän paremmin ja lisäksi kommunikaatio on alkanut pelata. Päivittäin tulee mitä aurinkoisempia hymyjä ja jonkinnäköistä "keskustelua" :) Sen avulla jaksaa kyllä itsekin paremmin!

Meillä on torstaisin ollut siivouspäivä aina siitä asti, kun muutin pois kotoa ja miehen kanssa yhteen. Eli reilut 12 vuotta sitten. Torstai on siitä ihan paras, että perjantaina kun aloittaa viikonlopun, niin ei tarvitse enää miettiä mitään siivouksia. Toki nyt pyykkiä pestään ja kotihommia tehdään viikonloppunakin, mutta perussiivoukset voi unohtaa ja mielummin vaikka lepäillä. Torstaina aloitin tietysti heti vauvan aamu-unien aikaan lakanoiden vaihdolla (en vaihda kylläkään normaalisti lakanoita joka viikko!). Sain just ja just meidän ja lasten lakanat vaihdettua, kun n. 30min nukahtamisesta alkoi itkuhälytin laulaa. Eihän me sitten mitään normaaleja päiväunia nukuttukaan. Jotenkin kuulin mielessäni vaunuista: "Äiti, muistin, että meillä on tänään siivouspäivä ja ajattelin jos tarvitsetkin aputyttöä" -itkua. Päätin, että me siivotaan silti. Iskin tytön Manducaan ja ajattelin, että jatketaan sitten yhdessä hommia. Pääsin kävelemään muutaman askeleen ja sain mukavat puklut paidan kaula-aukosta sisään. Sitten vähän lisää huutoa. Jeij! Arjen parhaita paloja. Onneks hyvä ilma pelasti ja sain tytön ees hetkeksi vaunuihin unille, kun lähdettiin hakemaan isommat lapset eskarista ja hoidosta. Ilma oli niin kaunis ja keväinen! Lopulta sain kuin sainkin kaikki siivoukset tehtyä ja ruoatkin vielä laitettua ennenkuin isäntä kotiutui töistä. Kaikkeen sitä venyy, kun vaan päättää :D

Perjantaina pidettiin leivontapäivä. Äiti soitti päiväseltään, että voisi tulla piipahtamaan kaffella, joten päätettiin leipoa pikaisesti mustikkapiirakkaa vaniljajäätelön kylkeen (en edes muistanut/ehtinyt ottaa kuvaa, kun meni kattaus aika nopeasti parempiin suihin). Samoilla uunin lämmöillä leivottiin vielä lasten kanssa illaksi sämpylöitä, kun leivät oli kokonaan loppu. Vielä ehdin saada ruoankin uuniin, kun mummo jaksoi tallustella vauva sylissä ja jutustella lasten kanssa! Voitte vaan arvata, että kyllä maistui tuore piirakka ja jäätelö.

Mulla meni herkuttelu ihan överiksi synnytyksen jälkeen. Perustelin tietysti sillä, että maitokin nousee paremmin, kun syö vähän suklaata ;) Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ei se imetystkään ihmeitä tee painolle eli jos en halua saada kaikkia raskauskiloja takaisin, niin on parempi yrittää vähän kontrolloida syömisiä. Oon nyt siis pyrkinyt pitämään yhden herkkupäivän viikossa. Aika hyvin oon siinä onnistunut. Nyt taitaa olla jo kaksi viikkoa takana! Toki jos nyt sattuu erikoispäiviä mukaan tai jossain on joku erityisherkkujälkiruoka, niin en siitä kyllä kieltäydy. Mutta kohtuudessa on nyt pysyttävä. Vielä en pääse liikuntaakaan ihan fyysisistä syistä kunnolla aloittamaan, vaunulenkkejä lukuunottamatta, niin haluan siivota edes ruokavalion. Mutta herkuista en luovu, pitää sitä näiden pitkien päivien vastapainoksi saada jotain hyvää edes kertaviikkoon ;)

Viikonloppu on ollut mukava. Mitä nyt eilen sitten päädyin saamaan kunnon päänsäryn ja makasin useamman tunnin aika velttona sängyn pohjalla. Välillä mies kävi tuomassa tytön syömään, mutta muuten olin kyllä aikalailla pois pelistä. Aamulla ehdin viedä lapset parturiin, mutta sieltä kotiin tultua iski kunnon särky. Selkeesti vähän taas yliväsymystä. Mut onneks siitä selvittiin ja olin höntistä olosta huolimatta illalla taas jo mukana menossa. Tänään käytiin tsekkaamassa aika hauska Game över 10 -pelitapahtuma. Siellä oli nähtävillä vanhoista lautapeleistä ihan uusiin konsolipeleihin vaikka ja mitä ja kokeilla sai melkeinpä kaikkea!



Jos en väärin muista, niin tämä taisi olla Suomen vanhin lautapeli :)



Tätä pelattiin muutama ralli tytön kanssa. Taitaa päästä joulupukin lahjatoive kirjeeseen tänä vuonna ;)

Vanha kunnon Gameboy!

Vähän uudempaakin mallia testattiin!

Esillä oli paljon ohjelmointiin ja peleihin liittyviä kirjoja.


Nää vanhat pelit oli ihan loistavia :)




Sesamiakin pelattiin. Pakko kyllä sanoa, että vähän liian yksinkertainen omaan makuun.

Montako tunnistat? 

Tapahtuman päätteeksi käytiin vielä ravintolassa syömässä, NAM!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti