perjantai 19. toukokuuta 2017

Aurinko aurinko lettuja paistaa....

KESÄ on täällä!!! :) Aivan ihana ilma ulkona! Vuoden ensimmäinen hellepäivä, takapihan varjossa +26c!! Tuntuu, että koko perhe herää taas eloon kuin kevään kukkaset! Ollaan vietetty lasten kanssa lähestulkoon koko päivä enemmän ja vähemmän pihalla. Lapset käytännössä koko ajan ja minä (nuorimmaisen niin salliessa) siellä mukana. Heti teki mieli laittaa terassi oikein viimisen päälle kesäkuntoon! Mutta, keskenhän se homma jäi, kun vauva. Mutta me sitten touhuttiin täällä sisällä.

On ollut ihana taas palata vanhan harrastuksen eli ruoanlaiton pariin! Raskausaikana laitoin vain pakolliset ruoat ja mielummin en niitäkään. Nyt taas kokkailen joka päivä ja vähintään kerran viikossa olen tehnyt itse leipää tai sämpylöitä. Toki kokkailen joka päivä taas siksikin, että olen päivisin kotona ja mies töissä, mutta nyt ihan oikeasti nautin siitä! Taidan olla jokseenkin vanhanaikainen siinä, että koen olevani hyvä äiti ja vaimo, kun laitan hyvää ruokaa ja leivon. Tunnen suurta onnistumisen tunnetta ja tyydytystä siitä, kun pelliltä katoavat sämpylät parempiin suihin ja uusi ruokakokeilu menee kuin kuumille kiville ja sitä pyydetään tekemään pian uudestaan. Tokikaan kaikki kokeilut ei aina mene nappiin, mutta suurin osa onneksi onnistuu :) Taisi olla viime viikolla, kun kokeilin päästä kanareseptiä. Ei vaan toiminut. Tytär yritti vielä viimeiseen asti sanoa, että äiti tää on tosi hyvää, mutta kun se vaan oli mautonta kuin mikä. Ei sitä saanut maukkaaksi edes puhumalla :D

Tänään testasin opiskeluaikoina paljon tehtyä Italianpataa. Sitä syötiin vielä työelämään siirryttyäkin aika-ajoin. Miten helppoa oli koulu- tai työpäivän jälkeen laittaa Italianpatapussi jauhelihan sekaan ja syödä. Nopeaa ja helppoa. Juttelimme aiheesta yksi päivä ystäväni kanssa samalla kun molemmat nukuttelivat vauvojaan. Hän kertoi, että oli löytänyt hyvän reseptin italianpadalle ja oli tehnyt sen alusta asti itse. Kerroin, etten ole vuosiin syönyt kyseistä ruokaa ja nousee karvatkin pystyyn, kun ajattelen, että sitä pitäisi tehdä. Kuitenkin alusta asti itse tehty pata kuulosti houkuttelevammalta kuin puolivalmis einespussi. Sitä tehtiin siis tänään ja täytyy sanoa, että kyllä oli makua ihan eri tavalla kuin einesversiossa. Ei maistu esanssi ;)Alkuviikosta nautittiin myös kauniista kelistä, mutta oli paaaaaljon kylmempi, vaan +10c. Käytiin lasten kanssa eskarin jälkeen satamassa jätskillä ja teellä. Oli kiva pieni breikki normaaliin arkipäivään!Iltapalaksi tehtiin lämpimiä voileipä tonnikalalla, kinkulla ja juustolla ja kylkeen vesimelonia.


Tosiaan, yksi päivä tuli netissä vastaan riisimurosuklaat. Heti päätettiin, että niitä on tällä viikolla saatava. Oon viimeks syönyt niitä joskus lapsuudessa jollain synttäreillä. Tehtiin vähän vasemmalla kädellä perusversio Fazerin sinisestä, voista ja riisimuroista. Kohta pitäis olla tarpeeksi jämäkkää tavaraa syötäväksi! En malta odottaa.


Iltapalaksi sitten tuoreita sämpylöitä! 

Maukasta viikonloppua!! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti