maanantai 10. kesäkuuta 2019

Se on sitten kesä!

Kesä tuli taas aivan arvaamatta, puun takaa. Yhtäkkiä olikin helle ja ulkona +30c!! Tämä kesä on ensimmäinen kesä, kun en voisi vähempää olla kiinnostunut helteistä. Jos multa kysytään, niin helteitä saisi olla sellaiset max. pari viikkoa vuodesta. Tai ehkä viikko/ kesäkuukausi. Muuten sellanen +20c riittäisi mainiosti :) En siis todellakaan ole helteen ystävä! Mutta tänä vuonna se ei haittaa. Me nimittäin asennutettiin vihdoin ja viimein ilmalämpöpumppu lopputalvesta. Saatiin vielä lämpöhyötykin viimeisistä pakkasista ja miten ihanaa nyt onkaan käydä viileässä kodissa nukkumaan, kun ulosmentäessä vastassa on lämpöseinä! Enää ei haittaa helteetkään ;)

Pakko sanoa, että viihdyn aurinkoisella kelillä mieluiten sisällä tai täysin varjossa. Vaikka kesän tultua meidän perhe viettää pääsääntöisesti aikaa enemmän ulkona kuin sisällä, niin helteillä mua ei oikeestaan auringonvaloon saa. Silmät on muutenkin valonarat ja kun se kuumuus saa voimaan pahoin ja tuo tullessaan kovan päänsäryn. Mutta kesä itsessään on kyllä ihana! Lapset saa olla ja touhuta ulkona ja pieninkään ei niin millään suostuisi olemaan sisällä. Ensimmäisenä kun hän avaa silmänsä kuuluu: "Huomenta! K ottaa puuloo" (=puuroa). Puuron jälkeen alkaa: "saako mennä ulos?" <3

Tän kesän kruunaa myös mun uudet aurinkolasit ja ensimmäistä kertaa elämässäni voimakkuuksilla! Nyt voi siis hyvillä mielin ajella aurinkolasit päässä autoakin :) Ennen on joutunut tyytymään vaan laseihin ja sitten saa siristellä paisteessa!

Me alotettiin kesä myös ruoan osalta! Grilli on ollut kuumana jo huhtikuun lopusta, mutta nyt tehtiin kesän ensimmäiset herkut eli lohta ja uusia perunoita! Lohi oli kotimaista, mutta varhaisperunoita sai vain ruotsalaisena. Pakko sanoa, että eihän ne yhtä hyviä ole kuin kotimaiset, mutta menee niitä vielä odotellessa!


Tänä vuonna ei yksinkertaisesti ehditty miettiä perunaa ajoissa, joten tänä vuonna ei omaa satoa tulla saamaan :( Sipulia, tilliä, persiljaa, retiisiä ja salaattia sen sijaan pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa muutamien viikkojen aikana kasvamaan enemmänkin ;)

Mutta nyt pitää alkaa suunnitella iltapäiväuinteja lasten kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti