sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vapputouhuja

ILOISTA VAPPUA!!!

Oi oi oi, se paisti oli aivan llllloistavaa, NAM!! Tein hyvin yksinkertaisen ohjeen mukaan, jonka löysin Keittiökriitikon blogista. Ja se oli todella oman suun makuinen. Ostin lähitilalta n. kuukausi takaperin naudan sisäpaistin (n. 2,2kg). Annoin sen raakakypsyä jääkaapissa ensin nelisen viikkoa. Aamulla nostin paistin ennen yhdeksää maustumaan eli lisäsin mausteet ja kiedoin lihan kelmuun reiluksi tunniksi. Sitten lihan pinta ruskistettiin pannulla kauttaaltaan. Laitoin lihan folioon ja paistinesteet kaadoin päälle. Sitten paistomittari lihaan kiinni ja uuniin. Kun liha tuli uunista, annoin sen vetäytyä vielä vajaan tunnin. Täytyy sanoa, että oli kyllä mureaa ja maukasta!!

Paistomittari näytti 64c, kun otin sen uunista. Ensi kerralla luulen, että 60c voisi riittää, koska liha kypsyi vielä vetäytymisen jälkeen ja oli medium + tai lähemmäs kypsää. Hyvin mehukasta, mutta kypsää. Itse tykkään mielummin mediumista, mutta en uskaltanut pienemmällä määrällä lähteä kokeilemaan, kun ekaa kertaa tätä kokkailin. Kylkeen teimme punaviinikastikkeen, perunamuusin ja fetasalaatin. Ja kiitos kysymästä, kyllä maistui - lihasta ei tainnut jäädä kuin pala jäljelle. Parasta ruoanlaitossa oli se, että tehtiin miehen kanssa yhdessä ja onnistuttiin taas yhdessä uudessa ruuassa!

Paisti vetäytymässä nesteineen. Nesteet kaadoin sitten punaviinikastikkeen sekaan. Kuva kertoo paistista tosi paljon, mutta yksinkertaisesti UNOHDIN ottaa kuvaa kun folio oli poistettu :D


Punaviinikastikkeen valmistusta.


Valmis ateria. Kylkeen tietysti punaviiniä ja alkujuomana meillä oli Fresitaa.




Näillä eväin maistui vappu tänä vuonna. Viime vuonna tein munkit ja siman itse, mutta tänä vuonna ne olivat "valmiskamaa". Ja tietysti ottivat jälkiruoan paikan! Onnistunut päivä kertakaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti