torstai 13. lokakuuta 2016

Talvi tulee

Tänään aamusta satoi ensimmäiset lumihiutaleet maahan <3 Se on joka vuosi yhtä maaginen hetki. Käveltiin tällä viikolla eskariin (muistaakseni tiistaina aamusta) ja sanoin silloin lapsille, että täällä tuoksuu jo talvi. Enpä ollut kovinkaan väärässä ;) En malttaisi odottaa, että koko maa on valkoisen vaipan alla. Maltan kuitenkin mieleni ja pysyn järkikannalla sen aikaa, että saadaan suvikumit vaihdettua talvirenkaisiin. Sen jälkeen tulkoon vaikka taivaan täydeltä! Bring it on! Tänä aamuna oli ensimmäistä kertaa jo pakkasen puolella, vaikkakin sen vaivaisen asteen.

Täytyy sanoa, että hyvään saumaan sattui eilinen etsintä. Jätettiin lapset eskariin ja hoitoon ja lähdettiin metsästämään talvivetimiä. Tyttö ilmoitti, että millään muulla ei oikeastaan ole väliä kunhan väri on pinkki ja mallina haalari, niin ei mene selkään lunta. Oikein tiukassa tapauksessa kuulema myös lila ja punainen menettelisi väreinä. Näiden ohjeiden kera lähti metsästys etenemään. Oon pistänyt tänä vuonna selkeästi merkille, että värit eivät ole mun mieleen. Oli sitten kyseessä vauvan tarvikkeet (hoitopöydän alustat, pinnasängyn pehmusteet, sitterit jne.) tai lasten talvivaatteet. Kovin on tummaa ja tylsännäköistä. Ainakin niissä paikoissa, missä oon näihin törmäillyt. Aikaisempina vuosina on melkein ollut runsauden pulaa, mutta vasta viidennen kaupan kohdalla tuli vastaan haalari, jonka pystyin kelpuuttamaan. Ei ehkä vieläkään saanut aikaan vau-efektiä, mutta vastasi tytön kriteereitä ja oli myös omaan silmääni ihan ok :)

Hinnoista sen verran, että olin aika hämmästynyt samojen haalareiden JÄRKYTTÄVISTÄ hintahaitareista! Samaa esim. ReimaTecin haalaria sai yhdestä firmasta 109€ hintaan ja seuraavassa samainen haalari maksoi 159€!!! Huhheijaa! Päädyin lopulta LassieTecin haalariin ja mätsääviin hanskoihin. En muista meillä Lassien toppahaalareita aiemmin olleen, mutta nyt tulee sitten testattua. Välikausiversiot on olleet ainakin ihan ok!


Kenkiä en itseasiassa lähtenyt etsimään mistään muualta kuin Citymarketista. Ollaan ostettu sieltä joka syksy sekä Reiman loskarit että Kuomat ja kokoja ja värejä löytyy aina. Monesta muusta kaupasta on usein värit tai koot jo loppu, joten en edes lähde muualta etsimään. Ollaan myös käytetty sieltä saatavaa kenkäpassia, jolloin (muistaakseni) joka kuudes kenkäpari on -50%. Kuomia ei ostettu vielä, kun ne kyllä ehtii, mutta loskarit lähti molemmille mukaan.


Oli huojentava fiilis päästä ostosreissulta eskarin kautta kotiin, kun kotona sovitettiin ja kaikki koot oli menneet nappiin. Lisäks saajat olivat tyytyväisiä valintaan ja jokaisen kohdalla oli haltioituneita huokauksia. "Nää kenkien sisällöt on niin pehmeet", "onpa ihanan pehmeet rukkaset", "äiti tää haalari on ihanan muhkee" :D Toivotaan, että äidin tekemät valinnat kelpaa vielä muutaman vuoden suht samoin kommentein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti