torstai 13. lokakuuta 2016

Kokeileva keittiö

Viikonloppuna tein jälleen vähän uusia testailuja ruoan saralla eli vuorossa oli kokeileva keittiö. En muista aiemmin tehneeni pinaattikeittoa ja nyt sitä teki jostain syystä mieli, niin päätin tehdä sitä uhallanikin. Uhallani sen vuoksi, että tiedän muun perheen vähän karsastavan kyseistä keittoa. Päätin kuitenkin tehdä niin hyvää keittoa kuin suinkin ja muuttaa heidän mielipiteensä. Ohjeeksi googlasin Kotikokin reseptiin. Tosi nopea ja helppo valmistaa, kun pinaattiakin sattui olemaan jo valmiiksi pakkasessa. Vähän laitoin tujummin mausteita kyseisen reseptin ohjeista poiketen. Lisäksi näin jälkikäteen olisin saattanut myöhemmin lisätä ihan vähän vielä suurustetta, jotta keitosta olisi tullut ihan vähän tukusampaa. Mutta maku oli kyllä todella hyvä. Sanotaanko, että eihän se keitto mikään menestys lasten osalta ollut, mutta mies (joka on aina inhonnut pinaattikeittoa) sanoi, että oli parasta pinaattikeittoa, jota hän on syönyt. Eli jotain sentään. Tytön reaktio oli että "ihan hyvää". Poika laittoin lusikallisen suuhun, irvisti ja sanoi, että "tää on ihan hilveetä" :D En voinut kun huvittua noin rehellisestä ja aidosta palautteesta :P Tyttökin ilmeisesti pikkuveljen sanoista rohkaistui ja sanoi, ettei tämä kyllä oikein maistu. Sanoin, että saatte jääkaapista vaikka kinkkukiusausta jos ei yhtään uppoa, mutta maistelkaa vielä muutama lusikallinen. Keitetyt munat upposi kyllä :) Meillä ei ehkä hetkeen tehdä pinaattikeittoa, mutta mun makuun se oli ihan erinomaista!


Helppotekoisena kestosuosikkina tein maanantaina lihakastiketta uunissa. Kastike on äärimmäisen nopea ja helppo tehdä, mutta lihan kypsyttäminen vaatii n. 1h 30min eli harvoin töiden jälkeen sitä lähtee tekemään. On kuitenkin ihan parasta joko riisin tai perunan kera. Tällä kertaa tein helpoimman kautta ja lisukkeeksi valikoitui riisi. Resepti on sama, jonka olen kotona aikanaan oppinut tekemään.

400g possun suikaleita+mausteet oman maun mukaan
jauhoja
vettä
lihaliemikuutio
soijakastiketta
2-3 porkkanaa

Ruskista porsaan suikaleet padassa (mulla käytössä valurautapata) ja mausta mieleiseksi. Käytän itse suolaa, paprikamaustetta, sipulia tai sipulijauhetta sekä jauhelihamaustetta. Lisää n. 3 rkl vehnäjauhoja ja perään vettä. Mausta liemi lorauksella soijakastiketta ja lihaliemikuutiolla. Sen jälkeen porkkanat pilkottuina sekaan. Sitten koko setti uuniin 175c ja n. 1h 30min-1h 45min. NAM!

Muistin ostaa pitkästä aikaa piimää ja se kyllä maistui kokonaisuuden päälle

Olin laittanut salaatin joukkoon paprikaa. Tiedän, ettei muu perhe siitä välitä, mutta saahan niitä sitten nyppiä pois. Tytär kysyi ensimmäisenä pöytään tullessaan, että pitääkö paprikaa ottaa. Sanoin, että voit valkata vaikka pienimmän palan, mutta ois kiva jos maistaisit. Poika tuli perässä ja sanoin, että ennenkuin sanot mitään, niin paprikaa voit ottaa kaikkein pienimmän mitä löytyy. Ihmettelin, kun hän meni ihan hiljaiseksi ja kysyi sitten, että "eikö paplikaa saa sitten syödä?". Naurahdin ja sanoin, että totta kai saa, mutta te olette aina halunneet jättää ne syömättä. No, nyt tilanne on ilmeisesti muuttunut, koska uudessa hoitopaikassa paprika onkin sitten leivän päällä parasta herkkua aamuisin. Katsoin kun poika nyppi salaatista kourallisen paprikoita ja herkutteli onnessaan. Mitä siihen voi sanoa - taisi olla tällä kertaa äiti, jolla niitä ennakkoluuloja oli.

Isosiskoa taisi vähän mietityttää kehut, kun sanoin miten upeaa on, kun on maistellut uusia makuja ja oppinut niistä pitämään. Tyttökin otti sitten salaatin joukkoon enemmänkin paprikaa ja sitten molemmat toivoivat, että iltapalaksi voitaisiin tehdä oikein viimisen päälle herkkuleivät - paprikalla tietysti. Mielestäni leivistä tuli aika herkullisen näköiset. Ja makukin oli aivan kohdillaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti