torstai 6. lokakuuta 2016

Hyvä ruoka, parempi mieli

Aiaiai, onko elämässä mitään parempaa kuin hyvä ruoka ja sen myötä tullut parempi mieli? Oon viime päivinä jostain syystä seurannut keskustelua ruoasta ja sen terveellisyydestä. On detoxia, paleoa, karppausta, vegaania, kaalisoppa -kuuria jnejnejne. Ja näiden eri versioiden kannattajat ovat sitten vääntäneet kättä eräällä ruokasivustolla, jota selaan. En ota itse osaa näihin keskusteluihin, mutta käyn sieltä etsimässä vinkkejä uusiin ruokaideoihin. Tällä viikolla käyty kiivas keskustelu koski sitä, että kotiruokakaan ei ole kovinkaan terveellistä, kun siinä on vain vehnää ja sokeria ja hyvin vähän kasviksia. Riippuu varmasti tekijästä ja ruoasta, mutta aidoista raaka-aineista alusta asti valmistettu ruoka on terveellistä ja hyvää. Mielestäni ruoasta pitää voida nauttia ja sen pitää maistua hyvältä. Toki ruoka on myös energianlähde eli ruoan pitää tuoda hyvä olo eikä tainnuttaa uneen - paitsi ehkä jouluna ;) Kun on aihetta juhlaan, voi myös hyvällä omalla tunnolla nauttia ruoan tuomista iloista. Eikä silloin pidä miettiä kalorien määrää! Ja ainakin itse olen sitä mieltä, että kotiruoka voi olla terveellistä!

Oon viime päivinä miettiny ruokaa aika paljon ihan siitä syystä, että se vihdoin maistuu ja pysyy alhaalla. Mietin melkein päivittäin, että mitähän hyvää sitä huomenna tekisi ruoaksi! En olekaan pitkiin aikoihin listannut ruokalistaa, joten teen sen nyt!

Sunnuntai
Lounas: Kanasalaatti
Päivällinen: Lohilaatikko

Yksi lemppareistani, lohilaatikko. Kylkeen leipäjuustosalaatti.

Maanantai
Lounas: Lohilaatikkoa, salaattia
Päivällinen: Broilerilasagnette, salaatti

Tiistai
Lounas: Mangokanaa, riisiä ja salaattia lounasravintolassa
Päivällinen: Lohilaatikon jämät

Keskiviikko 
Lounas: Hapanimeläkanaa, riisiä ja salaattia
Päivällinen: Makaroonimössöä eli makaroonia ja jauhelihaa sekotettuna, ananassalaatti ja raejuusto

Torstai
Lounas: Edellisen päivän hapanimeläkanaa ja salaattia
Päivällinen: Jauhelihakastike, keitetyt perunat, salaatti

Perinteinen jauhelihakastike ja perunat

Perjantai
Lounas: Kinkkukiusaus, salaatti
Päivällinen: Varmaan sama kuin lounas, jos laiskottaa ;) 

Miten parhaalta voikaan tavallinen kotiruoka maistua!! Ja vaikkei nämä omat ruoat nyt ehkä mitään tiettyä linjaa noudatakaan, niin ainakin se on valmistettu puhtaista raaka-aineista ja alusta loppuun asti itse. Ja kyllä, ähkyn näistäkin saa jos syö liikaa - niinkun minä tänään :D Mutta pakko kyllä sanoa, että jos pitäis joku lempiruoka nimetä, niin se olis melkein jauhelihakastike ja perunat. Sitäkin tulee tehtyä ihan liian harvoin!

Tänään kun hain pipanat eskarista ja hoidosta, niin ruvettiin leipomaan. Tyttö toivoi jo viime viikolla, että tehtäisiin itse pullaa. Päätinkin, että viikonloppua vasten voidaan sitten leipoa. Vähän jännitti oman kunnon kestäminen, kun eilen oli aikamoinen päänsärky koko illan. Aamukin oli aivan tuskaa. Mutta jotenkin sain sitten itseni koottua iltapäiväksi ja jaksoin hyvin leipoa ja laittaa ruokaa.

Ohjeen pullaan nappasin tällä kertaa Kinuskikissan blogista. Ja täytyy sanoa, että TOIMII! Voin todellakin suositella. Apureina oli jälleen kerran 4- ja 6- vuotiaat, jotka auttoivat tekemään taikinan ja pyörittämään pullat. Ja tietysti viimeistelivät uunitusta varten ;)



Ensimmäinen pelti uunivalmiina

Toisen pellillisen voitelua munalla

Omomomomom


Mikä oliskaan parempi jälkiruoka kuin uunituore pulla ja maito ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti