lauantai 22. lokakuuta 2016

Hankintoja

Tässä on jo pikkuhiljaa syksyn aikana tullut kuin varkain tehtyä erilaisia vauvahankintoja. Jostain syystä en olisi halunnut hankkia vielä mitää, mutta niin sellasia sopivia juttuja on vaan tullut suoraan nenän eteen kannettuna, niin tokihan niihin on tullut sitten tartuttua. Olin asettanut sellaisen rajan, että vasta rakenneultran jälkeen alan suunnitella isompia juttuja. Meillähän on se tilanne, että lähestulkoon kaikki on jo laitettu eteenpäin, koska ajatuksena ei ollut enää kasvattaa perhettä. Nyt harmittaa, että osa on mennyt eteenpäin, mutta niitä on turha enää miettiä. Elämästä ei koskaan tiedä ;)

Suurinpana hankintana on tehty vaunut. Ne on itseasiassa täsmälleen samanlaiset kuin aiemmat vaunut. Entinen työkaverini jäi samoihin aikoihin kanssani aikanaan ekaa kertaa äitiyslomalle ja meille sattui löytymään samat vaunut samalla kuosilla. Oltiin niihin todella tyytyväisiä. Ja täytyy sanoa, että myös tällä kerralla olisin ehdottomasti päätynyt Emmaljungan yhdistelmävaunuihin. Ne ovat niin monikäyttöiset ja hyvät! Erittäin kevyet ja toimivat. No, hän oli sitten juuri tänä syksynä kolmannen lapsensa jäljiltä myymässä niitä pois ja kysäisi ensimmäisenä meiltä, kun oli kuullut, että meille on nyt se kolmas tulossa. Napattiin heti kiinni. Kuvia en vaunuista valitettavasti saa, koska vein vaunut vielä alustavasti säilytykseen vanhempien lämpimään varastoon. Kuka vaunuista tietää, niin ovat perus duo edget, joissa on kova vaunukoppa ja ratasosa.

Hyvä ystäväni puolestaan oli myymässä pois sitteriä ja leikkimattoa ja niihinkin sain "etuosto-oikeuden" ja nappasin pois kuleksimasta ;) Eli nyt on jo paljon kaikkea ehditty hankkia, vaikkei mitään pitänyt vielä edes miettiä.
Vaatteitakin on jo kertynyt muutmia. En edes pysty käsittämään, että ne vaatteet voikin olla niin tajuttoman pieniä. Voiko ne vauvat oikeesti olla niin minikokoisia??? Ensimmäiset pienet tumput ja hatun vauva sai jo kesältä mummolta ja vaariltaan. Samassa kuvassa olevan Me&I muurahaisbodyn tein itse ensimmäisenä hankintana kutsuilta. Pienen vaatekerran puolestaan sain läksiäislahjana työkavereilta. Oli kyllä aivan ihanat. Vauvalla on jo ekat omat farkut <3
Lisäksi tuleva mummo oli löytänyt lapselle konttauspehmusteet polviin. Siitä ei tiedetä vielä onko niistä mitään hyötyä, mutta testiin ehdottomasti. Muistan nimittäin kahden ensimmäisen lapsen kohdalta, että housut kuluivat ihan hetkessä puhki, kun niiden kanssa kontattiin ympäriinsä!
Sitten käväisin hakemassa Babyboxin lastentarvikeliikkeestä, joka sisälsi kaikkea pientä ja tarpeellista alkuun. Mm. vaippanäytteitä ja tutin. Ihan kiva pieni aloituspaketti, jota pääsee jo hypistelemään kun paljoa ei ole valmiiksi laitettuna. Samalla reissulla tarttui mukaan myös rengassuojat vaunuihin. Ihan ehdottomat varsinkin huonoilla keleillä. Säilytämme vaunuja sisällä, joten pysyy lattiat siisteinä, kun ulkoa tullessa iskee rengassuojat pyöriin!Jonkin verran olen säästänyt lapsista heidän vanhoja potkupukuja yms. eli niitä kyllä löytyy joitain. Oikeastaan isoimpina hankintoina on enää sänky ja turvakaukalo. Niitä pitäisi jossain vaiheessa ruveta miettimään. Mutta ne kyllä koitetaan jättää ensi vuoteen. Silloin ehtii varmasti :) Sitten tietysti on kaikkea pientä, kuten itkuhälyttimet, hoitopöydän alusta yms. Ensin pitäisi saada tämä koti sisustettua niin, että olisi paikka missä säilyttää tulevan pienokaisen vaatteet ja niin ettei seinät kaadu päälle. Meijän makkarissa on tilanne se, että siellä odottaa ihan pienenpieni pintaremontti tekijäänsä. Se jäi aikanaan muutossa kesken, koska oli niin paljon akuutimpaakin tekemistä. Niinpä ollaan puhuttu, että tämä homma hoidetaan kuntoon ennen vauvan tuloa! Jossain vaiheessa pitää sitten vaan ottaa itseä niskasta kiinni. Homma itsessään vie ehkä yhden viikonlopun, koska kyseessä on lähinnä ikkunaseinän sekä katon maalaushommaa ja verhotankojen asennusta. Eniten aikaa vie varmasti pohjatyöt ja maalin kuivuminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti