lauantai 25. kesäkuuta 2016

Keskikesän juhla

No nyt on keskikesää juhlittu! Tärkeintä oli tietysti olla kaikkien rakkaiden ihmisten ympäröimänä, mutta mikäpä muu mulla tulisi heti hyvänä kakkosena kuin RUOKA! Meillä oli sellaset herkut tarjolla, että ähkyhän siinä ihan väkisin tuli!! Päivä oli kaikenkaikkiaan loistava - keliä myöten!

Aamu aloitettiin leivällä. Pistin heti aamiaisen jälkeen leivän tekeytymään (ohje). Sää näytti vielä aika harmahtavalta, joten päätettiin, että katetaan ruokailut sisään. Ehdin tehdä jo yhden kattauksen sisään, kunnes sää näytti lopulta selkenevän eikä minkään ennusteen mukaan pitäisi sataa. Kannettiin siis keittiönpöytä pihalle, jotta voitaisiin viettää koko päivä ulkosalla! Aamu menikin terassia siivoillessa ja kohentaessa juhlakuntoon.

Leipätaikina aluillaan
Sisään tehty kattaus, joka siirtyi onneksi ulos!
Meillä on vuosia käytetty grilli, mutta edelleen ihan loistava sellainen. Kesäisin käytetään sitä ruoanlaittoon vähintään 1-2 krt viikossa. Ruvettiin alkukesästä katsomaan, että se on siinä ja siinä kestääkö osat enää tätä kesää. Keksin tutkia nettiä ja sieltä sai tilattua ihan kaikki uudet osat kuluvien tilalle. Nyt meillä on sitten bränikkään tavaraa grillissä ;) Jännitettiin saadaanko uudet osat juhannukseksi ja kaikeksi onneksi mies pääsi juurikin juhannusaaton aamuna noutamaan osat postista!



Valmiit leivät uunista ulos!

Terassisomistus

Valmiina vastaanottamaan ruokaa ;)

Vieraiden tultua laitettiin heti grilli tulille ja uudet potut kiehumaan! Korkattiin heti juhlan kunniaksi maljat sekä keskikesällä että synttärisankarille. Lapset kävivät nälissään jo napsimassa vähän leipää ja mustikoita alkupaloiksi. Ruoka maistui ihan mielettömän hyvältä. Ja arvatenkin jälleen kerran ähkyksi saakka. Miksei sitä osaa vaan lopettaa siihen, kun maha on täynnä?? Ruoan jälkeen istuttiin, kuunneltiin musiikkia, juteltiin ja osa innostui ottamaan toisistaan mittaa mölkyssä. Lapset ottivat kisassa sijat 1.-2. :) Jälkkäriksi syötiin kesän ensimmäinen mansikkakakku ja järjestettiin juhannustanssit terassilla! Yötä vasten lapset halusivat lähteä "retkelle" ja retkeilivät sitten yön makuupusseissa sohvalla.

Alkumaljat Fresitalla ja omppumehulla

Hyvää juhannusta!!

Kohta syödään!!


ÄHKY!

Jälkkäriksi herrrrrkullinen mansikkakakku

Kokko?

Tänään onkin sitten otettu rennosti. Mitä muuta sitä voisikaan tehdä yön jälkeen, kun on saanut ensin nukkua lähes 12h yöunet! Aamiaisen söin rauhassa sängyssä katsoen ohjelmaa läppäriltä. Lounaaksi syötiin kaikkea mitä kaapista löytyy, koska ei vaan jaksanut laittaa mitään kummempaa ruokaa. Viikolla tehtyä kinkkukiusausta riitti vielä ja parsakaalin, raejuuston ja jälkiuunileivän kanssa se maistui ihan parhaalta!


Ruoan jälkeen meinasin, että tänään vaan makoilen enkä nouse koko päivänä sängystä. Vaan kuinkas sitten kävikään. Tylsyys voitti ja päätin alkaa vaihtamaan lakanoita, koska se tuli askareista ensimmäisenä mieleen :D Sen verran hiki tuli hellepäivänä huhkiessa, että nappasin lapset autoon ja lähdettiin yhdessä rannalle. Jätettiin mies kotiin puurtamaan väliovirempan kanssa. Liekö syynä juhannus vai mikä, mutta saatiin olla rannalla aika rauhakseen. Ei ollut montakaan ihmistä meidän lisäksi. Muutamia perheitä tuli rantaan siinä ollessa, mutta silti tilaa riitti.

Vissiin on tällä viikolla aurinko paistanut



Suomen kesä <3


Auton mittari näytti +33c, kun lähdettiin ajelemaan kotiin syömään. Välioven maalaus oli hyvällä mallillaan, joten päästiin heti grillailemaan. Grillattiin lisää eiliseltä jääneitä herkkuja ja tehtiin kylkeen iso salaatti. Jälkkäriksi hellepäivänä tietysti jäätelöä - mitä muutakaan. 


Muut halusivat perinteisen suklaan, mutta tytölle maistui mansikka!

Me ei jaksattu eilen enää mennä saunaan, joten päätettiin laittaa juhannussauna päälle tänään. Siellä se nyt odottelee kylpijäänsä. Meillä on ollut tapana pestä sauna oikein viimisen päälle jouluna ja juhannuksena. Sillä välillä on pidetty puhtaana vain lasipintoja, yms. helpommin likaantuvia kohtia. Nyt on siis ihana mennä touhukkaan päivän jälkeen puhtaaseen saunaan nauttimaan löylyistä! Vain vasta puuttuu ;) 



Saunaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti