lauantai 4. kesäkuuta 2016

Hemaiseva lettipää

Kuten aiemmassa postauksessa Lookin' good mainitsin, niin hiukset mulla on lähes aina kiinni. Aiemmin ne oli aina ponnarilla, mutta viime aikoina se ponnari tai huoleton nuttura alko vähän kyllästyttää. Oon aina tykänny leteistä, mutten oo itelleni koskaan oppinu laittamaan kun ihan tavallisen letin. Halusin jotain erilaista. Rupesin googlettamaan ja juutuubista löysin kymmenittäin ohjeita, joiden pohjalta aloin opetella lettien tekemistä. Testailin vähän takaraivon ympäri menevää lettiä, vesiputouslettiä, ranskanlettiä, ranskanlettiä väärinpäin, kalanruotolettiä yms.

Sitten aloin harjottelemaan letitystä tyttären hiuksilla. Se se vasta hauskaa oli! Tuli yhteistä aikaa, tyttö sai toivoa lettiä ja minä yritin parhaani mukaan toteuttaa toiveen. Kun joku letti alkoi toimia hänen päässään, niin yritin tehä itelle samanmoista - huonommalla menestyksellä tietenkin :D Mulla alkoi siihen aikaan (muistaakseni viime talvena vielä) olla hiukset niin pitkät, että ne alkoi jäämään ikävästi joka paikkaan kiinni. Pahimoillaan jätin ne auton oven väliin. Öisin alkoi häiritä, kun nukkuessa ne oli aina jossain kainalon välissä. Otin sitten ajan kampaajalle ja lyhensin ihan urakalla. Nyt ne on taas kasvaneet vähän olkapäiden yli. Lyhensin ne siis niin, että ne sai vielä kuitenkin kiinni. Arvatkaapa sitten onko nyt ottanut päähän, kun ei saa treenattua kunnollisia lettejä?? Nyt mulla on ainoa variaatio melkeinpä ranskalainen letti.

Viime keväänä osallistuttiin tytön kanssa yhden illan pituiseen lettikouluun. Siellä oli paljon lettejä, joita oltiin jo kokeiltu, mutta muutama uutuus tuli myös testattua! Vähän sen jälkeen tytön letti-innostus laantui ja oon saanut laittaa vaan tavallisia lettejä :( Hienommat kuuluu kuulema juhlatilaisuuksiin. No, onneks tässä on ollut nyt mm. tanssikauden kevätesitystä yms. joihin on sitten väkerretty näitä "juhlalettejä". Onneks edes joskus! Haluaisin vielä tsekkailla yhen semmosen Frozenin Elsa -tyyppisen letin. Siihen tarvii vaan hiuskuminauhoja, joita pitäis ensin käydä ostamassa. Sen harjoittelun pieni Elsa-fanini jaksaisi kuulema istua reippaasti mallina ;)



Lettikoulun harjoituksia keväältä..ja nimenomaan harjoituksia:
Ranskalainen letti

Ranskalainen letti väärinpäin

Vesiputousletti

Kalanruotoletti

Köysiletti

Ranskalaismallinen kalanruotoletti (tai ainakin se yrittää olla)
Onko kenelläkään suositella jotain hyvää lettikirjaa tai ohjetta, joka kannattaisi testata? Myös tähän eteen tai "otsalle" tehtävan letin haluaisin opetella kunnolla. Oon sitä treenaillu, mutta näyttää niin itsetehdyltä kuin olla ja voi :P Kun olis joku oma letinlaittaja joka aamu!

Tässä videossa on se, mitä haluaisin testata sekä itselle että tyttärelle, kunhan vaan muistaisin joku kerta ostaa noita ponnareita. Ei varsinainen letti, mutta lopputulos on lettimäinen :)

3 kommenttia:

  1. Voi kun on monta erilaista lettiä! Aivan hurmaavia, sekä letit että malli:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kiitos! Lisää vaan harjotustakin, niin eiköhän se "käsialakin" ala siitä pikkuhiljaa vakiintumaan :) Pitää varmaan järjestää useemmin juhlia, niin saa harjotusta niihin "juhlaletteihin" ;)

      Poista