torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesäteatteri

Eilen oli sitten yksi kesän perinteisistä illoista, kun mentiin kesäteatteriin. Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa Messilän Markkinaravintolan kesäteatterissa. Tuo on siitä hyvä kesäteatteri, ettei tarvitse ilmoista välittää. Eilinen ilma olisi sallinut hyvin katsoa näytöksen ulkonakin, mutta katetussa sisätilassa sadekaan ei haittaa! Viimevuotinen esitys oli varmasti paras kesäteatteri, jota olin nähnyt. Odotin toki tältä vuodelta sen vuoksi paljon.  Otimme maljat ennen esitystä ja vietettiin rentoa aikaa. Ensimmäinen puoliaika oli ihan ok. Valitettavasti en ihan päässyt mukaan siihen, miten musiikin sanoitukset liittyivät esitykseen. Mutta itse laulut ja esitykset olivat oikeesti todella hyviä! Ei mitään amatöörivetoa. Toinen puoliaika oli jo selkeästi parempi. Jotkut vitsit vähän väkisin väännettyä, mutta muutaman kerran sai kuitenkin naurahtaa. Toisella puoliskolla laulutkin tuntuivat sulautuvan juoneen! Esityksestä itsestään jäi ihan hyvä mieli, kun vietettiin aikaa hyvässä seurassa kesäillasta nauttien.



Kohta alkaa!
Lähtiessä ilma oli vielä aivan mielettömän hyvä ja lämmin, joten päätettiin ajella vielä porukalla grillille iltapalalle! Ainoa miinus oli, että näitä mäkäräisiä on alkanut tunkea joka paikkaan. Sai melkein kiertää grillikioskia hampparia syöden, kun ötökät viihtyi niin hyvin iholla! Mikä onkaan parempaa, kuin grillihamppari ja maito Suomen parhaalla grillillä eli Burger Mafialla ;)
No siitä vaan valkkaamaan!

OMMOMOM!!!


Tässä torstai-illassa oli jotain, mitä oon pitkään kaivannut! Töistä tultua oli todella sippi olo. Ei ois jaksanut tehdä mitään. Mulle kuitenkin ilmaantui yksi ylimääräinen arkivapaa tälle viikkoa, joten huomenna on VAPAAPÄIVÄ!!! Jotenkin kun aurinko on paistanut ja on sitä tätä ja tota, niin ei oo ehtinyt istahtamaan rauhassa alas. Nyt kun tulin töistä, niin kaikesta väsymyksestä huolimatta päätettiin jo kotiin ajellessa, että pistetään hommat äkkiä pulkkaan ja sit vaan saunaan ja ollaan vaan. Tällä viikolla oli hoidettu jo pyykinpesu ja silitys, joten perussiivous riitti. Keittiö jäi aamulla kaaokseen, joten sovittiin, että mies hoitaa keittiön ja sapuskaa pöytään ja minä puolestani hoidan vessan, kylppärin, pölyt ja imuroinnin. Oltiin aika hämmästyneitä, kun istuttiin 45min myöhemmin ruokapöydässä maistuvan päivällisen edessä niin, että koko talo oli siivottu ja kaikki pakolliset hommat pulkassa. Sanoinkin siinä syödessä, että tämmönen hetki on yks arjen helmi. Kaikki on tehty, ulkona sataa kunnolla ja on hämärää (ilma oli aivan mahtava!) eli pihahommat voi unohtaa, ruoka on pöydässä eikä mitään pakollista ohjelmaa.

Ruoan jälkeen siirryin läppärin kanssa tekemään vähän Oriflamen tilausta ja sivusilmällä seuraamaan hömppää telkkarista kera ison mukillisen teetä. Sitten menin saunaan ihan rauhassa, kun lapset touhus jotain muuta. Istuttiin vaan miehen kanssa saunassa ja jutusteltiin viikon kuulumisia! Luxusta!! Saunan jälkeen olin luvannut pelata lasten kanssa "Arvaa kukaa". Nauratti, kun nuorempi kyseli, että mitä te pelaatte. Sanoin, että Arvaa kukaa. Toinen on vaan, että: "NO??". Sanoin, että Arvaa kukaa. Taas sama "NO" vähän hermostuneemmin. Sitten tajusin, että meillä oli pieni kielimuuri ja selitin, että pelin nimi on Arvaa kuka :D Sovittiin, että pelataan joukkueina. Tyttö oli oma joukkueensa ja minä olin sitten henkisenä tukena pojalle.  Eihän siinä tarvinu ees mitään opastella, kun toinen hoksasi jo pelin jujun. Jäi vaan seuraava keskustelu huvittamaan:

Tyttö: "Onko sillä viikset?" (Silloin oli eri kortti kuin kuvassa)
Poika: "Ei, palta (=parta) vaan" :D

Eli ens kerraksi vielä vähän kertaillaan sääntöjä ;)

"Onks sillä kukkia hatussa?"

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin toivottelen oikein rentouttavaa, alkavaa viikonloppua!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti