tiistai 15. toukokuuta 2018

Oma hetki


Vaikka lasten kanssa on ihana touhuta, niin täytyy sanoa, että viikon ehkä ihanimpia hetkiä on maanantaisin ja tiistaisin päiväuniaikaan. Silloin vanhin on koulussa, keskimmäinen hoidossa ja kuopus nukkuu. Ja siis toki kuopus nukkuu JOS ei tee hampaita tai kiukkua tai muuten vaan kieltäydy unista ;) Jos kaikki taivaan kappaleet on kohdillaan, niin ne kaksi keskipäivää on mun omaa aikaa! Tasan klo 12 laitan teen tulille enkä tee mitään. Silloin kun kaikki on ideaalisti, niin unet kestää suurinpiirtein sen 2,5h. Tällä hetkellä on hieman haastavampaa, kun oon joutunut nukuttamaan tytön sisään helteiden vuoksi. Mutta nyt vihdoin on alettu oppia siihen, että myös päiväunet voi nukkua sisällä.

Jos meillä ei ole erityistä ohjelmaa, niin yritän hoitaa kaikki kotihommat muulloin kun tuon 2,5h aikana. Eihän se koskaan täysin onnistu, mutta yritän. Tänään se onnistui melkein. Teen jälkeen kuorin perunat ja laitoin päivällisen jo tulille. Sen on oltava valmis tiettyyn aikaan, koska kun esikoinen tulee koulusta, niin hänellä on melkein heti lähtö synttäreille. Eli on ehdittävä syömään kunnon ruoka ennen sitä. Sitten oli vähän pakko laittaa pyykkejä, koska unien jälkeen en sitä ehdi.  ....jajaja, mutta siis melkein sain rauhotettua tuon 2,5h ihan vaan itselleni.

Teetä ja uusi Lego Harry Potter
Mikä onkaan sen parempaa kun täysin hiljainen talo, aamupäivän akuutit hommat pulkassa, lapsi unessa, kuppi teetä ja pelihetki itselle. Aivot narikkaan ja game on! Tänään se onnistui! En lähtenyt pihahommiin enkä laittanut uutta koneellista pyykkiä pyörimään. En tehnyt mitään muuta kuin pelasin! Aika mahtavaa! Ehkä senkin takia nautin näistä nyt erityisen paljon, kun tää ylellisyys tulee muuttumaan parin viikon päästä.. Lapset jää silloin 10 viikon kesälomalle. Sitten tulee pieni muutos näihin arkihetkiin. Lisäksi syksyllä keskimmäinen aloittaa eskarin eli juuri päiväuniaikaan pitää sitten sumplia hakuja yms. eli tää vauva-ajan nautinto oli nyt sitten aikalailla tässä. Seuraavat 17 vuotta taitaa sitten olla tauotonta menoa :D

Aurinkoista alkanutta viikkoa!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti