maanantai 21. marraskuuta 2016

Testing, testing ja useampi klassikko

Viimeisten viikkojen aikana on tullut tehtyä pitkään unholassa olleita klassikkoruokia sekä muutama uusikin kokeilu. Lisäksi jostain syystä alkoi tekemään tänään ihan hirrrrveesti mieli kasvispihvejä. Ikinä en oo niitä aiemmin tehnyt, mutta ensi viikolla vois olla hyvä sauma testata :)


Vietimme lasten kanssa leffailtapäivää ja teimme välipalan olkkariin piknik -tyyliin. Lisänä oli voileipäkeksejä ja juustoa.

Jos jotain rakastan, niin ruokien värikkyyttä. Tästä lähtee valmistumaan kiinalainen hapanimeläpossu.

Wokkipannun väriloistoa

Ja tarjoillaan tietysti Jasmin -riisin kera, NAM!

Meillä oli ruoka loppu. Tai sanotaanko, että edellisen päivän jämiä riitti vain lapsille. Tein sitten itselleni kinkku-juusto -munakkaan. Itseasiassa ihan hyvä setti, kun heitti mausteiksi vähän suolaa, pippuria ja oreganoa.

Hapanimeläkanaa. Tämä ei ole ihan alusta asti itse marinoitu ja tehty hapanimeläkastike, kuten yllä. Tämän teen niin, että paistan ja maustan kanan ja lisään sekaan Sweet and sour sauce -kastikettä. Todella nopean päivän eväs.

Isänpäivää meillä juhlittiin perinteisesti aamiaisbrunssilla meillä. Kaikki olivat jo niin nälkäisiä, etten edes huomannut ottaa kuvaa pöydästä ja tarjoiluista. Mutta kaikkea löytyi, mitä hyvään aamupalaan kuuluukin ;) Iltapäivästä syötiin sitten oikein perinteinen nakkikastike perunoilla. En edes muista milloin viimeksi sitä on syöty. Siitä on varmasti 2-3 vuotta!

Kerrankin löytyi kaupasta sopivan kokoinen kaali, joten pitkästä aikaa päätin tehdä fetalla tuunatun kaalilaatikon. 

Juuri ennen sekoittamista ja uuniin laittoa!

Eilen testasin netistä löytämääni kanarisoton reseptiä. Kyllä maistui koko perheelle. Reseptin löysin Yhteishyvän sivuilta. Tätä tehdään varmasti uudestaan. Aiemmin ollaan tehty risottoa alusta asti parmankinkku/aurinkokuivattutomaatti -kombolla, mutta se on todella paljon työläämpi kuin tämä. Tämä onnistuu kohtuullisessa ajassa vaikka töiden jälkeen!

Seuraavaksi mielessä siis ne kasvispihvit. Josko sitä ajatusta hautoen uuteen viikkoon.... ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti